Kortlopende Annuleringsverzekering

Ga je binnenkort een vakantie boeken en wil je niet al je geld kwijt zijn als je de reis onverhoopt moet annuleren? Dan is de Unigarant Kortlopende Annuleringsverzekering een goede optie. Je kunt kiezen tussen de Basis en Uitgebreide variant. Deze keuze bepaald hoe hoog de vergoedingen zijn en welke aanvullende dekkingen je kunt kiezen.
De Kortlopende Annuleringsverzekering sluit je specifiek voor één reis af en vergoedt de kosten van de reis als je deze onverwacht niet kan maken. In de polisvoorwaarden kan je lezen in welke situaties je de kosten van een reis kan claimen.
Om van de volledige dekking van de Annuleringsverzekering te kunnen genieten, vraag je deze binnen 7 dagen na het boeken en voor de aanvang van je reis aan.
Ga je vaker op reis en wil je niet iedere keer een annuleringsverzekering moeten afsluiten, dan is de Doorlopende Annuleringsverzekering misschien een voordeligere optie.

 • Voor de dagen die je niet op vakantie bent geweest krijg je een vergoeding
 • Vergoeding bij overlijden van een vriend of vriendin tijdens de reis
 • Annulering snel uitbetaald
 • Vergoeding als een onderdeel van je zelf geboekte reis niet doorgaat

Meer informatie over de Unigarant Kortlopende Annuleringsverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Doorlopende Annuleringsverzekering

Als je onverwacht je reis moet annuleren krijg je daarvoor een vergoeding als je een Doorlopende Annuleringsverzekering van Unigarant hebt. Dit geldt ook als je opeens de vakantie moet verbreken en naar huis toe moet. In de polisvoorwaarden kan je lezen in welke situaties de Doorlopende Annuleringsverzekering dekking biedt.
Bereken jouw premie

Kortlopende Annuleringsverzekering

Ga je niet regelmatig op reis, dan is de Kortlopende Annuleringsverzekering een goede optie. Ga je regelmatig op vakantie of weekendjes weg (3 weken of meer per jaar), dan is de Doorlopende Annuleringsverzekering vaak een voordeligere optie. De Kortlopende Annuleringsverzekering wordt vaak in combinatie met de Kortlopende Reisverzekering afgesloten en is in 1 keer aan te vragen via deze website.
Bereken jouw premie

Doorlopende Reisverzekering

Ga je meerdere malen per jaar op vakantie of weekendjes weg? Vanaf ongeveer 21 reisdagen per jaar is de Doorlopende Reisverzekering de voordeligste keuze. Sluit eenvoudig online de Doorlopende Reisverzekering af bij Unigarant. Met deze verzekering ga je zonder zorgen op reis.
Bereken jouw premie

Kortlopende Reisverzekering

Wil je slechts de periode die je daadwerkelijk op vakantie bent eenmalig verzekeren? Sluit dan een Kortlopende Reisverzekering met een Basis of Uitgebreid pakket af bij Unigarant. Daarmee ga je goed verzekerd op reis. De Kortlopende Reisverzekering sluit je per reis specifiek af.
Bereken jouw premie

Aanvullende dekkingen Unigarant Kortlopende Annuleeringsverzekering

Kies je voor de variant Basis van de Unigarant Kortlopende Annuleringsverzekering? Dan kun je twee aanvullende dekkingen afsluiten. Bij de variant Uitgebreid kan je alle aanvullende dekkingen afsluiten. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen voor de Unigarant Kortlopende Annuleringsverzekering.

Mogelijke aanvullende dekkingen:

 • Samengestelde Reis
 • Groepsannulering

Mogelijke aanvullende dekkingen:

 • Samengestelde Reis
 • Groepsannulering
 • Luxe Annulering
 • Zaakwaarnemer
 • Huisdieren
 • Extra Annuleringsredenen

Samengestelde Reis

Heb je zelf een reis samengesteld? Bijvoorbeeld meerdere vluchten, hotels en een huurauto? Dan is het erg vervelend als een deel van de reis niet door kan gaan. Met deze dekking vergoedt Unigarant alle kosten als je de hele reis moet annuleren. Ook worden de kosten vergoed als je een deel van de reis aanpast, zodat je niet de gehele reis hoeft te annuleren. Als er dagen niet door kunnen gaan als je al op vakantie bent, dan krijg je die dagen vergoed.

Groepsannulering

Ga je met een groep vrienden of met je familie op vakantie? Dan kan met de dekking ‘Groepsannulering’ de hele groep annuleren als iemand uit de directe familie overlijdt, ziek wordt of een ongeval krijgt.

Luxe Annulering

Met de dekking ‘Luxe Annulering’ krijg je de hele reissom vergoed als je eerder terug moet keren van je vakantie. Ook de dagen die je al op je vakantiebestemming bent geweest vallen hieronder. Zonder deze dekking krijg je allen een vergoeding voor de dagen waarop je niet op vakantie kon.

Deze dekking kun je niet afsluiten in combinatie met de aanvullende dekkingen ‘Extra Annuleringsredenen’ en ‘Huisdieren’.

Zaakwaarnemer

Iemand die op je bedrijf let tijdens je vakantie noemen we een zaakwaarnemer. Dan kun je met de ‘Zaakwaarnemer’ dekking de kosten van je reis terug krijgen als deze persoon ziek wordt of overlijdt.

Verkeersrechtsbijstand

Als je hond, kat of paard ziek wordt of overlijdt tijdens je vakantie wil je graag naar huis. Met de aanvullende ‘Huisdieren’ dekking krijg je de annuleringskosten vergoed.

Extra Annuleringsredenen

Niet alle gebeurtenissen in de wereld kun je voorzien als je een reis boekt. De dekking ‘Extra Annuleringsredenen’ zorgt ervoor dat je om de volgende redenen je reis kunt annuleren of omboeken:

 • Ontradend reisadvies (code rood of oranje)
 • Besmettelijke ziekte (met aantoonbare gezondheidsrisico’s voor de reiziger
 • Natuurgeweld (orkaan, storm, tsunami, vulkaanuitbarsting, (bos)brand, aardbeving
 • Terrorisme
 • Binnenlandse onrusten, oproer
 • Staking


Bij deze dekking geldt een eigen risico van € 150,-. Als je ook de aanvullende dekking ‘Hoger Verzekerd Bedrag’ hebt, is het eigen risico € 300,-.
Je kunt deze dekking niet afsluiten in combinatie met de aanvullende dekking ‘Luxe Annulering’.

Krijg ik bij een negatief reisadvies de annuleringskosten vergoed?

Bij een negatief reisadvies krijg je geen annuleringskosten vergoed. Je kunt op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken zien wat het reisadvies is. Bij een negatief advies raden wij aan om contact op te nemen met je reisorganisatie om te bespreken wat je opties zijn.

Ben ik altijd verzekerd als ik mijn reis wil annuleren?

Je kunt niet zomaar je reis annuleren, omdat je bijvoorbeeld geen zin hebt. Er zijn verschillende geldige redenen die je kunt aanvoeren om je reis te annuleren:

 • Bij overlijden of ziekte van een familielid
 • Bij verbreken van je relatie
 • Bij het verkrijgen van een nieuwe woning
 • Bij een nieuwe baan
 • Bij ontslag
 • Bij herexamen in de vakantieperiode
 • Bij zwangerschap
 • Bij adoptie
 • Bij inentingen
 • Je visum buiten je eigen schuld om niet op tijd in orde is.
 • Bij vertraging van meer dan acht uur. Niet geldig op de terugweg
 • Als je onverwacht dringende zorg aan een ouder, partner of kind moet verlenen.

Voor meer informatie bekijk je de polisvoorwaarden.

Mijn vakantiebestemming is doelwit van een terroristische aanslag. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Bij de Unigarant Annuleringsverzekering valt een terroristische aanslag niet onder de standaard dekking. Je kunt hiervoor wel een aanvullende dekking afsluiten. Met deze dekking kun je voor of tijdens je vakantie annuleren vanwege terrorisme. Je krijgt dan je kosten vergoed. Heb je deze dekking niet? Dan word je wel terug naar Nederland gebracht als er sprake is van terrorisme. Voor de niet genoten reisdagen krijg je echter geen geld terug. Voor meer informatie, bekijk de polisvoorwaarden.

Krijg ik bij gemiste vakantiedagen een vergoeding?

Als je door vertraging van het vliegtuig vakantiedagen mist, keert de annuleringsverzekering de kosten uit. Bij een reisverzekering is dit niet het geval.

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Er zijn vijf aanvullende dekking:

 • Hoger verzekerd bedrag: Het standaard verzekerde bedrag is € 1.500,- per persoon. Dit bedrag kun je verhogen naar € 3.000,- per persoon. Dat is bijvoorbeeld handig als je een verre of lange reis maakt.
 • Luxe annulering: Als je eerder naar huis moet tijdens je vakantie krijg je met deze dekking de hele reissom vergoed. Zonder deze dekking krijg je alleen de gemiste dagen vergoed. (Deze dekking kan niet worden afgesloten in combinatie met de aanvullende dekkingén 'Huisdieren' en 'Extra Annuleringsredenen')
 • Zaakwaarnemer: Bij ziekte of overlijden van de persoon die op je bedrijf let, krijg je de kosten terug als je hierdoor je reis moet annuleren.
 • Huisdier: Als je hond, kat of paard ziek wordt of overlijdt, dan zorgt deze dekking ervoor dat je de annuleringskosten vergoed krijgt.
 • Extra annuleringsredenen: De standaard annuleringsredenen dekking niet alles. Deze dekking zorgt ervoor dat je reis ook vergoed wordt bij ontradend reisadvies, besmettelijke ziekte, natuurgeweld, terrorisme, binnenlandse onrusten en staking. Er geldt een eigen risico van € 150,- en € 300,- als je de dekking Hogere Verzekerde bedragen hebt. (Deze dekking kun je niet afsluiten in combinatie met de dekking 'Luxe annulering')

Kijk voor meer informatie in de polisvoorwaarden.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Kortlopende Annuleringsverzekering