Woonverzekering

De belangrijkste verzekeringen rondom je huis en gezin vind je bij de complete Woonzekering van Unigarant. Daarmee stel je gemakkelijk een pakket samen en ben je nooit dubbel verzekerd. De hoeveelheid korting die je ontvangt wordt hoger als je meerdere verzekeringen afsluit binnen de Woonpakketverzekering van Unigarant. Bovenop de pakketkorting ontvang je via deze website ook nog eens de extra korting van WebVerzekering.

  • Oplopende korting bij meer verzekeringen
  • Nooit dubbel verzekerd
  • Gemakkelijk samen te stellen
  • Extra korting op de premie via deze website

Meer informatie over de Unigarant Woonverzekering
Lees de Opstalverzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Inboedelverzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Rechtsbijstandverzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Aansprakelijkheidsverzekeringskaart en polisvoorwaarden

Opstalverzekering

Heb je stormschade, waterschade of brandschade, dan ben je hiervoor verzekerd met de Unigarant Opstalverzekering. Ook als de schade jouw schuld is, word je door Unigarant geholpen. Schade aan je woning, tuin, garage, schuur, glas en alles dat aan je woning vastzit is verzekerd met deze verzekering. Bij schade wordt het volledige schadebedrag vergoed, ook als dit bedrag hoger is dan de verzekerde waarde van je woning.

Inboedelverzekering

De spullen in je woning verzeker je met een Unigarant Inboedelverzekering. Je bent verzekerd voor diefstal, maar ook voor schade. De schade wordt ook vergoed als het je eigen schuld is. Smartphones en tablets zijn alleen verzekerd voor diefstal en brand. Het standaard eigen risico is € 100,- bij deze verzekering. Je premie gaat omhoog als je het eigen risico verlaagt naar € 0,- en omlaag als je deze op € 200,- zet. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor enkele aanvullende dekkingen. Met de Buitenshuisdekking verzeker je bijvoorbeeld je fotocamera, navigatieappartuur of mp3-speler als je onderweg bent of een dagje uit gaat. Bij Unigarant kun je ook een aanvullende Smartphone- en tabletdekking afsluiten. Je bent dan verzekerd tegen schade door vallen stoten, water, diefstal en verlies. Deze dekking geldt zowel binnen als buiten je woning.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak jij, of een ander gezinslid, schade aan een ander? Dan ben je hiervoor verzekerd met de Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt voor verwondingen, maar ook als je per ongeluk een dure vaas van de kast stoot. Ook als je huisdier schade veroorzaakt wordt dit vergoed. Tot € 2.500.000,- worden schades vergoed.

Rechtsbijstandsverzekering

Bellen voor juridisch advies kan altijd, maar misschien heb je meer hulp nodig. Verzeker je dan alleen voor de juridische hulp die je nodig hebt. Maak daarvoor een keuze uit vijf verschillende modules die de Rechtsbijstandverzekering van Unigarant te bieden heeft: Verkeer, Consument & Wonen, Arbeid & Inkomen, Persoon & Familie, Fiscaal & Vermogen.

Waar zijn mijn spullen verzekerd bij een Unigarant Inboedelverzekering?

Jouw spullen zijn in je huis verzekerd. Met de Unigarant Inboedelverzekering is dat ook het geval in de tuin, schuur en andere plekken die bij je woning horen. Als je ook een Buitenshuisdekking hebt, zijn je spullen ook verzekerd op andere plekken. In dat geval ben je bijvoorbeeld ook verzekerd als je naar je werk reist of een dagje weggaat. Kijk voor de exacte voorwaarden ook even in de polisvoorwaarden.

Kan ik mijn spullen wel verzekeren als ze meer dan € 125.000,- waard zijn?

Om een verzekering af te sluiten voor spullen die meer dan € 125.000,- waard zijn, raden wij aan om contact op te nemen met een verzekeringsadviseur.

Heb ik een opstalverzekering nodig voor mijn huurwoning?

De eigenaar van je huurwoning moet een opstalverzekering afsluiten. Jij als huurder hoeft dit dus niet te doen.

Uit welke modules kan ik kiezen bij een Unigarant Rechtsbijstandverzekering?

Je kunt kiezen uit vijf verschillende modules bij een Unigarant Rechtsbijstandverzekering. Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

- Verkeer: Hiermee krijg je juridische hulp bij conflicten over schade of verwondingen die in het verkeer zijn ontstaan en voor conflicten over je vakantie.

- Consument & Wonen: Je krijgt juridische hulp bij conflicten over je woning, met je buren, de overheid en over gekochte spullen of diensten.

De volgende drie modules zijn alleen af te sluiten in combinatie met de module Consument & Wonen of Verkeer.

- Arbeid & Inkomen: Bij conflicten over werk in loondienst of als ambtenaar, sociale zekerheid, pensioen en vrijwilligerswerk wordt juridische hulp geboden.

- Persoon & Familie: Je krijgt hierbij hulp bij conflicten over gezondheid of letsel, ouderschap of personenrecht en erfrecht. Je kunt ook gebruik maken van echtscheidingsmediation bij huwelijksconflicten. Dit kan alleen als je al voor drie jaar deze module hebt verzekerd.

- Fiscaal & Vermogen: Er wordt geholpen bij conflicten met de Nederlandse Belastingdienst of over vermogensbeheer en je vakantiewoning in het buitenland.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar 98% van de Nederlanders heeft deze verzekering wel. In het geval van schade of een ongeval kunnen de kosten snel oplopen, dus wij raden je aan om wel een aansprakelijkheidsverzekering te nemen.

Waar ben ik verzekerd met een Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering?

Je bent over de hele wereld verzekerd met een Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering.

Moet ik mij apart verzekering voor glasschade?

Als je al een Unigarant Opstalverzekering hebt, hoef je niet meer een verzekering voor glasschade af te sluiten. Woon je in een huurhuis? Dan val glasschade onder de Unigarant Inboedelverzekering en is het dus ook niet nodig om een aparte verzekering voor glasschade af te sluiten.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Woonpakketverzekering