Woonverzekering

De belangrijkste verzekeringen rondom je huis en gezin vind je bij de complete Woonzekering van Unigarant. In een overzichtelijk pakket sluit je gemakkelijk een verzekering voor opstal, inboedel en aansprakelijkheid af. Zo ben je nooit dubbel verzekerd! Voor herstelwerkzaamheden krijg je direct bij schade een voorschot van 70% en als je deze verzekering bij WebVerzekering afsluit krijg je ook nog eens extra korting.

De Rechtsbijstandsverzekering van Unigarant valt niet meer onder het woonpakket en is nu los af te sluiten. Klik hier om naar deze pagina te gaan

  • Direct 70% voorschot voor herstel
  • Nooit dubbel verzekerd
  • Gemakkelijk samen te stellen
  • Extra korting op de premie via deze website

Meer informatie over de Unigarant Woonverzekering
Lees de Opstalverzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Inboedelverzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Aansprakelijkheidsverzekeringskaart en polisvoorwaarden

Opstalverzekering

Heb je stormschade, waterschade of brandschade, dan ben je hiervoor verzekerd met de Unigarant Opstalverzekering. Ook als de schade jouw schuld is, word je door Unigarant geholpen. Schade aan je woning, tuin, garage, schuur, glas en alles dat aan je woning vastzit is verzekerd met deze verzekering. Bij schade wordt het volledige schadebedrag vergoed. Dit wordt vergoed tot maximaal de herbouwwaarde en krijg je meteen 70% van de kosten om te herstellen vergoed. Doe je dit bij een door Unigarant geselecteerde hersteller dan heb je geen eigen risico. Dit is ook het geval als herstel niet mogelijk is, bijvoorbeeld in geval van diefstal. Er geldt in alle andere gevallen een eigen risico van € 250,-.

Bij recht op schade worden ook de kosten voor opsporing van lekkage, een tijdelijk vervangend huis tot maximaal € 15.000,- , bereddingskosten, opruimingskosten en noodvoorzieningen en noodzakelijke verbeteringen.

Inboedelverzekering

De spullen in je woning verzeker je met een Unigarant Inboedelverzekering. Je bent verzekerd voor diefstal, maar ook voor schade. De schade wordt ook vergoed als het je eigen schuld is. Smartphones en tablets zijn alleen verzekerd voor diefstal en brand.

Als je schade laat herstellen door een hersteller die geselecteerd is door Unigarant of wanneer herstel niet mogelijk is, bijvoorbeeld in geval van diefstal, dan heb je geen eigen risico. Een eigen risico van € 250,- wordt in alle andere gevallen gehanteerd.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor enkele aanvullende dekkingen. Met de Buitenhuisdekking verzeker je bijvoorbeeld je fotocamera, navigatieapparatuur of mp3-speler als je onderweg bent of een dagje uit gaat. Bij Unigarant kun je ook een aanvullende Smartphone- en tabletdekking afsluiten. Je bent dan verzekerd tegen schade door vallen stoten, water, diefstal en verlies. Deze dekking geldt zowel binnen als buiten je woning.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak jij, of een ander gezinslid, schade aan een ander? Dan ben je hiervoor verzekerd met de Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt voor verwondingen, maar ook als je per ongeluk een dure vaas van de kast stoot. Ook als je huisdier schade veroorzaakt wordt dit vergoed. Tot € 2.500.000,- worden schades vergoed.

Waar zijn mijn spullen verzekerd bij een Unigarant Inboedelverzekering?

Jouw spullen zijn in je huis verzekerd. Met de Unigarant Inboedelverzekering is dat ook het geval in de tuin, schuur en andere plekken die bij je woning horen. Als je ook een Buitenshuisdekking hebt, zijn je spullen ook verzekerd op andere plekken. In dat geval ben je bijvoorbeeld ook verzekerd als je naar je werk reist of een dagje weggaat. Kijk voor de exacte voorwaarden ook even in de polisvoorwaarden.

Kan ik mijn spullen wel verzekeren als ze meer dan € 125.000,- waard zijn?

Om een verzekering af te sluiten voor spullen die meer dan € 125.000,- waard zijn, raden wij aan om contact op te nemen met een verzekeringsadviseur.

Heb ik een opstalverzekering nodig voor mijn huurwoning?

De eigenaar van je huurwoning moet een opstalverzekering afsluiten. Jij als huurder hoeft dit dus niet te doen.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar 98% van de Nederlanders heeft deze verzekering wel. In het geval van schade of een ongeval kunnen de kosten snel oplopen, dus wij raden je aan om wel een aansprakelijkheidsverzekering te nemen.

Waar ben ik verzekerd met een Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering?

Je bent over de hele wereld verzekerd met een Unigarant Aansprakelijkheidsverzekering.

Moet ik mij apart verzekering voor glasschade?

Als je al een Unigarant Opstalverzekering hebt, hoef je niet meer een verzekering voor glasschade af te sluiten. Woon je in een huurhuis? Dan val glasschade onder de Unigarant Inboedelverzekering en is het dus ook niet nodig om een aparte verzekering voor glasschade af te sluiten.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Woonpakketverzekering