Scootmobielverzekering

Ook met een scootmobiel wil je veilig de weg op. Net als andere motorvoertuigen is het minimaal verplicht om een verzekering te hebben met de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Met de dekking Volledig Casco ben je ook verzekerd voor diefstal en aanrijding. Naast deze twee basisdekking is het mogelijk om te kiezen voor aanvullende dekking als Verhaalsrechtsbijstand en Ongevallen.

  • Lage premie vanaf € 37,70 per jaar
  • Aanrijding en diefstal verzekerd bij Volledig Casco
  • Extra korting op de premie via deze website

Meer informatie over de Unigarant Scootmobielverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Wettelijke Aansprakelijkheid

Als je een Unigarant Scootmobielverzekering af sluit heb je minimaal de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid nodig (wettelijk verplichte minimale dekking). Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met je scootmobiel veroorzaakt aan anderen. Na het aanvragen van de verzekering ontvang je via de post de verzekeringssticker die je op de scootmobiel moet plakken. Vanaf dat moment kan je verzekerd met de scootmobiel de weg op.

Volledig Casco

Kies je voor de dekking Volledig Casco van Unigarant, dan ben je verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid, schade aan je eigen scootmobiel en voor diefstal. Je bent ook verzekerd voor schade die plotseling is ontstaan. Bijvoorbeeld door brand, kortsluiting of blikseminslag, maar ook als je schade hebt als iemand zonder toestemming in jouw scootmobiel rijdt. Lees de polisvoorwaarden om te zien wat precies is gedekt.


Aanvullende dekkingen Unigarant Scootmobielverzekering

Kies uit twee basisdekkingen je Unigarant Scootmobielverzekering. Daarnaast kun je ook nog aanvullende dekkingen 'Verhaalsrechtsbijstand' en 'Ongevallen' afsluiten.       

Verhaalsrechtsbijstand

Ben je met je scootmobiel betrokken bij een aanrijding met iemand anders en is de andere partij aansprakelijk? Om het je zo makkelijk mogelijk te maken is er de dekking Verhaalsrechtsbijstand. Unigarant helpt je met het terugkrijgen van de kosten en regelt dit meteen met de andere partij.

Ongevallen

Ben je door een ongeval blijvend invalide of kom je te overlijden, dan krijg je daarvoor een vergoeding uit de Ongevallen dekking van Unigarant. Bij overlijden door een ongeval wordt maximaal € 3.000,- vergoed. Voor bijvoorbeeld de zorgkosten of het salaris dat je misloopt omdat je niet kunt werken, krijg je bij blijvende invaliditeit door een ongeval maximaal € 30.000,- vergoed.

Heeft mijn scootmobiel een verzekeringsplaatje nodig?

Het verzekeringsplaatje is sinds 2016 vervangen door een sticker. Dit is gedaan omdat het makkelijker is om een sticker op je scootmobiel te plakken dan een verzekeringsplaatje te bevestigen. De sticker heeft dezelfde juridische status. De kosten zijn lager om een sticker uit te geven en daardoor kan de premie ook lager gehouden worden.

Wanneer krijg ik mijn verzekeringssticker?

De verzekeringssticker krijg je binnen vijf dagen nadat je de verzekering hebt aangevraagd. Bij verlenging van de verzekering ontvang je voor 1 mei een nieuwe sticker.

Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

Een Unigarant Scooterverzekering kun je na het eerste jaar dagelijks opzeggen.

Wat moet ik doen met de verzekeringssticker?

Als je nog een verzekeringsplaatje hebt, dan verwijder je deze. De verzekeringssticker plak je vervolgens op de plek waar eerst het plaatje zat. Plak de sticker niet over het plaatje heen.

Kan ik ook een golfkar verzekeren?

Je kunt een golfkar verzekeren met de Unigarant Scootmobielverzekering als je deze particulier gebruikt. De bestuurder moet ouder zijn de 24 jaar.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Scootmobielverzekering