Caravanverzekering

Voor de meest voorkomende kosten is je caravan goed verzekerd met een Unigarant Caravanverzekering. Diefstak en schade door brand of een overstroming vallen onder deze dekking. Bij een ongeval krijg je hulp van de ANWB Alarmcentrale. Als eerste eigenaar van je caravan ben je verzekerd op basis van de nieuwwaarde, Een tweedehands caravan is verzekerd voor de aanschafwaarde. Naast de basisdekking kun je ook nog een aanvullende dekking voor Hagel- & Stormschade, Rechtsbijstand en Inventaris af sluiten.

  • Voor nieuwe en tweedehands caravans
  • Gratis vervangende caravan na een ongeval
  • Korting als je caravan een hagelbestendig dak heeft

Meer informatie over de Unigarant Caravanverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

https://webverzekering.nl/wp-content/uploads/2019/06/caravan-interieur-550x550.jpg

Rechtsbijstand

Voor hulp bij een conflict over schade, met bijvoorbeeld een reparateur, heeft Unigarant de aanvullende dekking Rechtsbijstand. Een jurist probeert de problemen voor je op te lossen. Met deze dekking ben je verzekerd in Nederland, maar ook in het buitenland.

Inventaris

In je caravan heb je spullen die je ook goed wil verzekeren. Daarvoor heeft Unigarant de aanvullende dekking Inventaris. Spullen die niet meegeleverd zijn door de fabrikant vallen hieronder. Dan is bijvoorbeeld een televisie of het servies gedekt bij schade of diefstal. Het eigen risico bij deze dekking is € 75,- per schade.

Hagel- & Stormschade

Als aanvullende dekking kun je een verzekering afsluiten die storm- of hagelschade dekt. Heb je een hagelbestendig dak dan kun je ook nog eens 70% korting op je premie krijgen en geen extra eigen risico. Zonder hagelbestendig dak heb je een eigen risico van € 75,-.

Zijn de voortent en mover ook meeverzekerd?

Alle bij- en aanbouw is meeverzekerd bij de Unigarant Caravanverzekering. Daaronder vallen bijvoorbeeld de voortent, mover, fietsenrek of bijzettentje. De waarde hiervan moet je apart doorgeven tijdens de aanvraag van de verzekering.

Heb ik een groene kaart nodig voor mijn caravan?

In Spanje, Duitsland en Polen heb je de groene kaart nodig. In de meeste andere Europese landen, waaronder Nederland, Italië en Frankrijk, niet. Een groene kaart vraag je aan bij de verzekeraar van je auto.

Wat is de dagwaarde van mijn caravan?

De dagwaarde van  je caravan is het bedrag dat de caravan waard is op het moment dat deze gestolen is of total loss is verklaard plus 10%. Als je caravan op het moment van diefstal bijvoorbeeld € 7000,- waard is, krijg je een vergoeding van € 7700,-.

Wat is de nieuwwaarde van mijn caravan?

De nieuwwaarde van je caravan is het bedrag dat je krijgt om dezelfde caravan te kopen.

Wat is de aanschafwaarde van mijn caravan?

De aanschafwaarde van je caravan is het bedrag waarvoor je de caravan gekocht hebt.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Caravanverzekering