Autoverzekering

Verzeker je auto voordelig bij Unigarant. Als je voor een Unigarant Autoverzekering kiest word je snel geholpen en maak je gebruik van een betrouwbare service. Schadeafhandeling wordt door klanten van Unigarant beoordeeld met een 8,2!

  • Geen eigen risico met de Unigarant Schadeservice
  • Nieuwwaardegarantie van één jaar bij Volledig Casco
  • No-claimkorting tot wel 80%
  • Schade wordt snel uitbetaald
  • Extra korting op de premie via deze website

Meer informatie over de Unigarant Autoverzekering
Lees de WA verzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Gedeeltelijk Casco verzekeringskaart en polisvoorwaarden
Lees de Volledig Casco verzekeringskaart en polisvoorwaarden

WA Autoverzekering

Het is wettelijk verplicht je auto te verzekeren met een dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Heb je een auto die ouder is dan 10 jaar dan is dit de meest gekozen verzekering. Je bent met deze dekking verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen.Gedeeltelijk Casco

Om naast de schade die je veroorzaakt bij anderen ook verzekerd te zijn voor schade aan je eigen auto, heeft Unigarant de Gedeeltelijk Casco Autoverzekering. Daarmee krijg je ook nog een vergoeding voor schade door brand, storm, ruitschade, een botsing met dieren, diefstal en joyriding. Wil je na een aanrijding of botsing door jouw schuld ook de schade aan jouw auto vergoed krijgen, kies dan de volledig casco dekking.

Volledig Casco

De meeste zekerheid voor heb je met de Volledig Casco Autoverzekering van Unigarant. Naast de vergoedingen die je bij een WA en Gedeeltelijk Casco verzekering krijgt, ben je ook verzekerd voor schade door een aanrijding, botsing, of vandalisme. Als je van de weg slipt of in het water belandt ben je ook gedekt. De Unigarant Schadeservice en een jaar Nieuwwaardegarantie behoort ook tot deze verzekering.

Aanvullende dekkingen Unigarant Autoverzekering

Bij de drie basisdekkingen van de Unigarant Autoverzekering  kun je kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen bij de Unigarant Autoverzekering.

Zekerheid voor Inzittenden

Je kunt de bestuurder en passagiers verzekeren voor schade of jezelf en je thuiswonende gezinsleden als je meerijdt in een andere auto. Dit doe je met de aanvullende ‘Zekerheid voor Inzittenden’ dekking bij een Unigarant Autoverzekering. Bij overlijden wordt dan € 10.000,- vergoed en maximaal € 1.000.000,- voor de werkelijk geleden schade. Beschadiging of verlies van privébezittingen die met de auto vervoerd zijn, valt onder deze dekking. Ook schade door letsel aan personen en de daaruit voortvloeiende schade valt hier onder. Dat zijn bijvoorbeeld zorgkosten of je geen salaris krijgt doordat werken niet mogelijk is.

Drie Jaar Aanschafwaardegarantie

Is je auto total loss geraakt of gestolen? Dan kun je het bedrag dat je voor de auto hebt betaald terugkrijgen tot maximaal € 50.000,-. Dat is de aanschafwaardegarantie. Alleen als je een Unigarant Autoverzekering afsluit met Volledig Casco dekking, kun je kiezen voor de aanvullende dekking ‘Drie Jaar Aanschafwaardegarantie’. Zonder deze aanvullende dekking krijg je slechts de marktwaarde van de auto vergoed. Dat is het bedrag dat je auto op het moment van diefstal of total loss waard is.


Ongevallen Inzittenden

Bij de Unigarant Autoverzekeringen kun je kiezen voor een aanvullende dekking ‘Ongevallen Inzittenden’. Als inzittenden blijvend invalide raken of overlijden door een ongeval met jouw auto, dan krijg je daarvoor met deze dekking een vergoeding. Als je kiest voor een standaard dekking, wordt bij een ongeval maximaal € 5.000,- uitgekeerd bij overlijden en € 20.000,- bij blijvende invaliditeit. Kies je voor een uitgebreide dekking, dan wordt er bij overlijden maximaal € 10.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 45.000,-.

Vervangend Vervoer

Is je auto gestolen, total loss of ben kost het een aantal dagen om schade te repareren? Dan is de dekking ‘Vervangend Vervoer’ een goede aanvulling bij je Unigarant Autoverzekering. Je krijgt met deze dekking tot wel 30 dagen een andere auto. Als je deze dekking neemt, kun je kiezen of je ‘Vervangend Vervoer’ alleen in Nederland wilt of ook in heel Europa.


Verkeersrechtsbijstand

Heb je een conflict met een reparateur over een schade of lukt het niet om een schade terugbetaald te krijgen? Met de aanvullende ‘Verkeersrechtsbijstand’ dekking krijg je in dit soort situaties hulp van een jurist. De jurist probeert dan het probleem voor jou op te lossen.

Welke aanvullende dekking kan ik af sluiten?

Als je voor de basisdekking Volledig Casco hebt gekozen kun je de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

- Drie Jaar Aanschafwaardegarantie
- Zekerheid voor inzittenden
- Ongevallen inzittenden
- Verkeersrechtsbijstand
- Vervangend vervoer
- Accessoires

Met de basisdekking Gedeeltelijk Casco kun je niet de Drie Jaar Aanschafwaardegarantie erbij nemen, maar de overig aanvullende dekkingen wel.

Heb je de basisdekking WA, dan is het niet mogelijk om Accessoires en Drie Jaar Aanschafwaardegarantie als aanvullende dekking te nemen. De overige aanvullende dekkingen kun je wel afsluiten.

Is mijn auto ook in het buitenland verzekerd met een Unigarant Autoverzekering?

Je auto is verzekerd in alle Europese landen op de groene kaart, behalve de landen die zijn doorgehaald. Dit geldt voor alle dekkingen met uitzondering van Vervangend Vervoer. Deze dekking is geldig in alle landen op de groene kaart met uitzondering van Albanië.

Buiten Europa ben je verzekerd in de landen op de groene kaart, behalve de landen die zijn doorgehaald. Dit geldt voor alle dekkingen met uitzondering van Vervangend Vervoer.

De groene kaart wordt geleverd bij je polis.

Wanneer gaat mijn Unigarant Autoverzekering in?

Je verzekering gaat in vanaf de ingangsdatum die op je polisblad staat. Dat kan nooit eerder zijn dan het tijdstip waarop de verzekering is afgesloten.

Wat is de opzegtermijn voor mijn autoverzekering?

Een Unigarant Autoverzekering is dagelijks opzegbaar na het eerste jaar dat je verzekerd bent. 

Wat zijn schadevrije jaren en wat kan ik daar mee?

Als je een verzekering hebt voor een motorrijtuig, dan bouw je schadevrije jaren op voor ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekering. De schadevrije jaren kun je opvragen bij je verzekeraar of bij de landelijke database ROY-DATA. Die database kun je vinden op de van website van Stichting SEPS.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger de korting op de premie. De korting kan oplopen tot maximaal 80%.

Wat moet ik doen als ik schade heb?

Door dit formulier in te vullen en naar de tegenpartij te sturen stel je deze aansprakelijk.

Ben je verzekerd voor de schade aan je eigen voertuig? Dan kun je bij een geselecteerde reparateur bij jouw in de buurt je auto laten repareren. Zij zorgen er in dat geval voor dat de schademelding bij Unigarant gedaan wordt. Je hoeft zelf dus niks in te vullen.

Mijn kind rijdt af en toe in mijn auto. Is hij/zij dan ook verzekerd?

Rijdt je zoon of dochter af en toe in jouw auto, dan ben je verzekerd als er schade is. Bij structureel gebruik moet je de kinderen opnemen in de verzekering. Kijk voor meer informatie in de polisvoorwaarden of neem contact op met Unigarant.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Autoverzekering