Scooterverzekering

Als scooterbezitter ben je verplicht om een verzekering af te sluiten. Je kunt daarbij kiezen voor één van de vier basisdekkingen voor een Scooterverzekering van Unigarant. De goedkoopste en meest gekozen verzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Wil je naast de WA ook gedekt zijn voor Diefstal en/of Aanrijding, dan kun je voor één van deze opties kiezen of allebei.

  • Keuze uit verschillende aanvullende dekkingen, zoals pechhulp
  • Tot 75% no-claimkorting!
  • 10% korting met een track & trace systeem
  • Volledig aankoopbedrag terug bij diefstal nieuwe scooter in het eerste jaar

Meer informatie over de Unigarant Scooterverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

WA Scooterverzekering

Een Scooterverzekering van Unigarant moet minimaal de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid hebben. Je bent in dit geval alleen verzekerd voor schade die je met je scooter veroorzaakt aan anderen. Met deze verzekering is schade aan je eigen scooter niet gedekt.

Diefstal

Bij de Scooterverzekering Diefstal van Unigarant ben je verzekerd voor diefstal of verduistering van je scooter. Ook als daartoe een poging gewaagd wordt. Naast deze dekking ben je ook verzekerd voor schade die je met je scooter veroorzaakt bij een ander (WA dekking).

Aanrijding

Bij de Scooterverzekering Aanrijding van Unigarant ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter door een aanrijding, vandalisme, vallen en rondvliegende voorwerpen door storm en brand. Ook de schade die je met je scooter bij een ander veroorzaakt is gedekt (WA dekking).

Diefstal en Aanrijding

Voor een zo compleet mogelijke Scooterverzekering van Unigarant is er de dekking Diefstal en Aanrijding. Dan ben je verzekerd voor schade die je met je scooter veroorzaakt bij een ander, zoals bij de WA. Daarnaast ben je ook gedekt voor Diefstal en voor Aanrijding.

Aanvullende dekkingen Unigarant Scooterverzekering

Heb je één van de vier basisdekkingen gekozen voor je Unigarant Scooterverzekering? Dan is het ook mogelijk om daarnaast verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen bij de Unigarant Scooterverzekering. 

Ongevallen Opzittenden

Raak je bij een ongeval blijvend invalide of overlijd je? Dan krijg je een vergoeding als je de aanvullende ‘Ongevallen’ dekking hebt afgesloten. Er wordt na een ongeval maximaal € 3.000,- vergoed bij overlijden en maximaal € 30.000,- bij blijvende invaliditeit (bijvoorbeeld zorgkosten of als je geen salaris krijgt doordat je niet kunt werken).

Drie Jaar Aanschafwaardegarantie

Ben jij de eerste eigenaar van je splinternieuwe scooter? Dan krijg je in het eerste jaar na aanschaf het volledige bedrag terug als je scooter gestolen wordt of total loss is geraakt. Dit is de aanschafwaardegarantie. Die krijg je niet bij de basis dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Bij de andere drie basisdekkingen krijg je standaard één jaar en dit kun je met deze aanvullende dekking verlengen naar drie jaar.

Verhaalsrechtsbijstand

Heb je een aanrijding gehad en de andere partij is hiervoor aansprakelijk? Met de aanvullende ‘Verhaalsrechtsbijstand’ dekking voor bij je Unigarant Scooterverzekering word je geholpen met het terugkrijgen van deze kosten. Dat wordt rechtstreeks door Unigarant met de andere partij geregeld.


Unigarant Pechhulp

Langs de weg staan met pech is erg vervelend. Kies je voor de aanvullende ‘Pechhulp’ dekking van Unigarant, dan helpt de ANWB je snel weer op weg. Zij voeren een (nood)reparatie uit, waarbij je alleen voor eventuele onderdelen hoeft te betalen en niet voor de reparatie zelf. Als de reparatie onderweg niet kan worden uitgevoerd, word je samen met je scooter gratis naar een reparateur of naar huis gebracht.

Hoe kom ik achter mijn schadevrije jaren?

Je schadevrije jaren kun je opvragen bij je vorige verzekeraar. Het is niet mogelijk om je schadevrije jaren te gebruiken voor zowel je autoverzekering als je scooterverzekering. Als je al een tijdje geen verzekering hebt gehad, zijn je schadevrije jaren op te vragen bij de landelijke database ROY-DATA die je kunt vinden op de van website van Stichting SEPS.

Welk slot moet ik voor mijn scooter gebruiken?

Je hebt een slot nodig welke is goedgekeurd door ART en minimaal drie sterren krijgt. Je slot kun je ook meeverzekeren. Je kan de lijst met goedgekeurde sloten met 3 sterren vinden op www.stichtingart.nl

Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten?

De aanvullende dekkingen kun je afsluiten bij één van de basisdekkingen die je gekozen hebt. Bij Unigarant kun je kiezen uit:

  • Ongevallen Opzittenden: Kun je door een ongeval niet meer werken en krijg je geen salaris meer? Met deze dekking krijg je bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,- vergoedt, ook voor eventuele zorgkosten. Bij overlijden krijg je maximaal € 3.000,- vergoedt.
  • Verhaalsrechtsbijstand: Maak je kosten doordat iemand anders schade aan jou heeft veroorzaakt, dan wordt je geholpen om deze kosten terug te krijgen. Om het makkelijk te maken voor jou, wordt dat meteen met de andere partij geregeld.
  • Pechhulp: Bij pech onderweg kan de ANWB je door middel van een reparatie helpen weer verder te rijden. De reparatie is vergoed, maar voor onderdelen moet je zelf betalen. Als hulp onderweg niet mogelijk is, word je, samen met je scooter, naar huis of naar een reparateur gebracht.
  • Aanschafwaardegarantie: Je hebt net een splinternieuwe scooter gekocht en deze wordt gestolen of raakt total loss. Met deze dekking krijg je in de eerste drie jaar na de aanschaf het bedrag dat je betaald hebt voor de scooter terug.
  • Bestuurder jonger dan 25 jaar: Als iemand jonger dan 25 jaar geregeld op jouw scooter rijdt, kun je die met deze dekking meeverzekeren.
Mag iemand anders op mijn scooter rijden?

Ben je als bestuurder ouder dan 25 jaar? Dan is de scooter niet verzekerd als jij deze aan iemand uitleent of laat gebruiken die jonger is dan 25 jaar. Ook wordt WA-schade volledig op jou verhaald. Wil je dat iemand die jonger is dan 25 jaar (bijvoorbeeld je kind) ook verzekerd is als deze (af ten toe) op de scooter rijdt? Geef in dat geval bij Gegevens hoofdbestuurder in de aanvraagmodule de gegevens op van de persoon die jonger is dan 25 jaar. Je betaalt dan de juiste premie en de scooter is altijd verzekerd, ook als de hoofdbestuurder nog geen 25 jaar is. Uiteraard dient de bestuurder van de scooter een geldig rijbewijs te hebben.

Is mijn scooter ook verzekerd in het buitenland?

In alle landen van Europa en de landen die aan de Middellandse Zee liggen is je scooter verzekerd. Alleen in Nederland geldt de aanvullende dekking Pechhulp.

Wat wordt er bedoeld met de dagwaarde van een scooter?

Het bedrag dat nodig is om een scooter te vervangen voor een vergelijkbaar exemplaar, noemen we de dagwaarde. Om de dagwaarde te bepalen wordt er gekeken naar het soort scooter, in welke staat van onderhoud deze is en naar de ouderdom. Dit wordt gedaan door een expert die aangewezen is door Unigarant.

Wat wordt er bedoeld met de nieuwwaarde van een scooter?

De nieuwwaarde of aanschafwaarde is het bedrag waarvoor je de scooter hebt gekocht. Deze waarde vind je normaal gesproken terug op de aanschafnota.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Scooterverzekering