Fietsverzekering

Met een dekking voor Diefstal en/of Beschadiging heb je een goede Fietsverzekering van Unigarant. Wil je liever dat je fiets beide dekkingen heeft? Dan kun je ze gewoon allebei nemen en zonder zorgen op pad. Sluit bij ons gemakkelijk een Fietsverzekering van Unigarant af.

Wil je liever een tijdelijke Fietsverzekering? Kijk dan eens bij:

  • Geen eigen risico bij diefstal
  • Kies zelf of je de premie per jaar of per maand wilt betalen
  • Fiets gestolen in de eerste 3 jaar? Dan word je nieuwe fiets vergoed
  • Ook aantrekkelijk voor ATB's, mountainbikes en racefietsen

Meer informatie over de Unigarant Fietsverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Diefstal

Een Diefstal dekking voor je Fietsverzekering van Unigarant zorgt er voor dat je fiets vergoed wordt als deze gestolen is. Het volledige aanschafbedrag wordt vergoed als je fiets in de eerste drie jaar na aanschaf gestolen is. Let op dat je wel een slot hebt dat goedgekeurd is door ART (2 sterren). Schade aan je fiets is met deze verzekering niet gedekt.

Beschadiging

Bij een Fietsverzekering van Unigarant met de dekking beschadiging is je fiets voor bijna alle schade verzekerd (behalve diefstal). Als je gevallen bent of aangereden wordt, dan vergoedt Unigarant de schade. Is de fiets total loss door vandalisme of een aanrijding? Als dat binnen de eerste 3 jaar van aanschaf is gebeurd, krijg je de aanschafwaarde vergoed.

Racefiets mountainbike atb fietsverzekering

ATB's, mountainbikes en racefietsen

Een Fietsverzekering van Unigarant is ook aantrekkelijk voor ATB’s, mountainbikes en racefietsen. Deze fietsen hebben vaak geen slot, maar zolang je de fiets niet onbeheerd achterlaat is deze verzekerd met de Diefstal dekking. Laat je toch je fiets onbeheerd achter? Zet deze dan op slot met een ART2 slot om toch in aanmerking te komen voor een vergoeding bij diefstal. Voor beschadiging van een ATB, mountainbike of racefiets geldt een eigen risico bedrag van € 50,- als je voor de dekking Beschadiging kiest. Als de fiets total loss is heb je een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag met deze dekking.

Aanvullende dekkingen Unigarant Fietsverzekering

Kies uit verschillende aanvullende verzekeringen voor bij de basisdekking van je Unigarant Fietsverzekering. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen. Kies uit de dekkingen 'Verhaalsrechtsbijstand', 'Unigarant Pechhulp' en 'Ongevallen'. 

Verhaalsrechtsbijstand

Veroorzaakt iemand anders tijdens het fietsen schade aan je fiets? Dan zorgt Unigarant ervoor dat de schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. Hiervoor kun je bij je Unigarant Fietsverzekering kiezen voor de aanvullende ‘Verhaalsrechtsbijstand’ dekking

Unigarant Pechhulp

Je fiets is stuk en je kunt niet verder. Wat vervelend! Met de Unigarant Pechhulp is het probleem snel weer opgelost. Er wordt een (nood)reparatie uitgevoerd, waarna je snel weer verder kunt. Als er geen reparatie onderweg mogelijk is, word je samen met je fiets naar huis of naar een tweewielerspecialist gebracht.

Ongevallen

Je denkt liever niet na over ernstige ongevallen waarbij je blijvend invalide kunt raken of zelfs kunt overlijden. Maar je kunt wel een aanvullende ‘Ongevallen’ dekking afsluiten, zodat je een vergoeding krijgt als zoiets je overkomt. Raak je door een ongeval met je fiets blijvende invalide, dan krijg je maximaal € 10.000,- vergoed. Overlijd je door een ongeval met je fiets, dan krijgen je nabestaanden maximaal € 5.000,- vergoed.

Wat is er verzekerd als mijn fiets gestolen is?

Als je voor de dekking Diefstal hebt gekozen wordt de fiets vergoed als dit binnen de eerste drie jaar na aanschaf gebeurd. In dat geval krijg je de aanschafwaarde volledig uitgekeerd. Je moet wel een slot hebben die goedgekeurd is door ART en 2 sterren heeft.

Is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren?

Ja, dat kan. Je fiets is dan verzekerd voor de aanschafwaarde. Dit is het bedrag dat je betaald hebt voor de fiets en die je terug kunt vinden op je aankoopbewijs. Heb je geen aankoopbewijs? Dan kun je bij de fietsenhandelaar je fiets laten taxeren en vervolgens voor het getaxeerde bedrag laten verzekeren.

Welke schade wordt wel of niet vergoed?

De schade die wordt vergoed is afhankelijk van de dekking die je hebt afgesloten. Wat er precies vergoed wordt en wanneer iets niet vergoed wordt lees je in de polisvoorwaarden

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Om je dekking te behouden meld je het verlies van een sleutel of vervanging van een slot direct bij ons. Wij vertellen je dan precies wat je moet doen.

Ik heb een fiets overgenomen die verzekerd is. Kan ik de verzekering dan ook overnemen?

Helaas kun je de verzekering niet overnemen. Je kunt eenvoudig de premie berekenen en een nieuwe Unigarant Fietsverzekering afsluiten.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Fietsverzekering