Bootverzekering

Om je boot te verzekeren kun je bij Unigarant kiezen uit drie basisdekkingen. De Wettelijke Aansprakelijk is vooral bedoeld voor schade die je veroorzaakt aan anderen. Met de Basis Casco dekking is ook de schade aan je eigen boot verzekerd. Voor de meest volledige dekking kies je voor Uitgebreid Casco. Naast de basis dekkingen zijn er verschillende aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld je trailer, volgboot, opvarenden, pechhulp en rechtsbijstand. Je stelt dus gemakkelijk een Unigarant Bootverzekering af naar jouw wensen.

 • No-claim korting tot wel 40%!
 • Ruime keuze in vaargebieden
 • Koop spullen om je boot beveiligen met 10% korting

Meer informatie over de Unigarant Bootververzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Wettelijke Aansprakelijkheid

Om je boot te verzekeren kun je kiezen voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de minimale dekking en je bent dan verzekerd voor schade die je met jouw boot veroorzaakt bij of aan anderen (dus niet eigen schade). Deze dekking omvat ook schade veroorzaakt tijdens:

 • deelname aan een toer- of clubwedstrijd;
 • het te water laten of uit het water halen en opslag aan land;
 • het bieden van hulp en tijdens het slepen;
 • vervoer over land of water.

Ook de bereddingskosten, bergingskosten bevolen door de overheid en opruimingskosten zijn verzekerd. Schade aan je eigen boot is niet verzekerd. Lees de polisvoorwaarden om precies te zien wat er is verzekerd.

Basis Casco

Wil je naast de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen boot? Dan kun je bij Unigarant de dekking Basis Casco afsluiten. Je bent dan verzekerd voor schade door brand, bliksem, ontploffing, storm en diefstal, inbraak of poging daartoe.
Heb je een trailer, dan is de boot verzekerd als de trailer is beveiligd met een SCM/VBV goedgekeurd disselslot. Staat de trailer niet in een goed afgesloten ruimte, dan is SCM/VBV goedgekeurde wielklem naast het disselslot ook verplicht.
Heeft je boot een een buitenboordmotor, dan moet deze zijn bevestigd met een SCM/VBV goedgekeurd buitenboordmotorslot. Als de motor met bouten door de spiegel is gemonteerd, dan is een SCM/VBV goedgekeurd moerslot verplicht. Je mag de motor ook opbergen in een goed afgesloten ruimte. Bij diefstal moeten dan wel sporen van braak worden aangetoond.

Uitgebreid Casco

Met de dekking Uitgebreid Casco heb je de meeste zekerheid. De vergoedingen van de Wettelijke Aansprakelijkheid en de Basis Casco dekking vallen ook onder deze verzekering. Daarnaast is je boot verzekerd voor overspanning, vorst, inductie of fabrieksfouten. Er zijn ook vergoedingen voor verduistering, vandalisme en joyvaren. Ook een rubberboot of opblaasboot die lek gaat tijdens het varen wordt vergoedt. De aanschafwaardegarantie bij deze dekking geldt als je boot gestolen wordt of total loss raakt in de eerste drie jaar na aanschaf.

https://webverzekering.nl/wp-content/uploads/2019/06/bay-blue-boat-296242-550x350.jpg

Aanvullende dekkingen Unigarant Bootverzekering

Bij de drie basisdekkingen voor je Unigarant Bootverzekering kun je kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen. Dan ga je met meer zekerheid het water op. 

Trailer of Volgboot

Je trailer of volgboot wil je ook goed verzekeren. Daarvoor heeft de Unigarant Bootverzekering een aanvullende dekking die je kunt afsluiten. Tot € 5.000,- is de motor van je volgboot met deze dekking gratis meeverzekerd mits deze op de juiste wijze met een SCM/VBV goedgekeurd slot is gezekerd.

Rechtsbijstand

Schade terugbetaald krijgen van een persoon die schade aan je boot heeft veroorzaakt, kan soms moeilijk zijn. Met de aanvullende ‘Rechtsbijstand’ dekking krijg je hulp van een jurist om dit probleem op te lossen. Ook wordt je geholpen als je een conflict over schade hebt met een reparateur.

Pechhulp

Als je stil komt te liggen op het water, wil je graag geholpen worden. Daarvoor kun je bij de Unigarant Bootverzekering de aanvullende dekking Pechhulp afsluiten. Met deze dekking krijg je telefonisch advies om zelf je boot te repareren. Lukt dit niet? Dan komt er een hulpverlener voor een noodreparatie. Eén uur werk aan deze reparatie wordt vergoed. Als ook een noodreparatie niet mogelijk is, krijg je tot € 1.000,- een sleepkostenvergoeding. Je bent met de ‘Pechhulp’ dekking verzekerd op de Nederlandse binnenwateren, de Zeeuwse Delta, het IJsselmeer en de zeehavens. Op de Waddenzee, de Waddeneilanden, gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustacius geldt deze dekking niet.

Ongevallen Opvarenden

Voor iemand die aan boord overlijdt of blijvend invalide raakt door een ongeval op het water, kun je de aanvullende ‘Ongevallen Opvarenden’ dekking afsluiten. Er wordt maximaal € 10.000,- per persoon uitgekeerd bij het overlijden van opvarenden door een ongeval. Als er door een ongeval sprake is van blijvende invaliditeit wordt er maximaal € 40.000,- per persoon per schadegebeurtenis vergoed. Dit bedrag kan echter nooit hoger zijn dan € 500.000,- voor alle verzekerden te samen per schadegebeurtenis.Ben ik verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

In Nederland is een bootverzekering niet verplicht. Toch kan het zijn dat bijvoorbeeld voor een jachthaven, een botenstalling of op een bepaald deel van een vaarwater minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheid dekking vereist is. Buiten Nederland is het soms wel verplicht om een bootverzekering te hebben. In landen als Spanje, Griekenland, Italië en Kroatië heb je bijvoorbeeld minimaal een WA-dekking nodig. Je hebt in het buitenland wel een internationaal verzekeringsbewijs nodig, die je gemakkelijk op kunt vragen.

Kan ik mijn boot ook verzekeren als ik daar op woon?

Het is niet mogelijk om een boot te verzekeren die als vaste woning gebruikt wordt.

Ik heb mijn boot gestald, is deze dan ook verzekerd?

Een boot die je gestald hebt is verzekerd, maar er zijn een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld: het terrein waar de boot gestald is, moet afgesloten zijn en permanente bewaking of cameratoezicht hebben. In de polisvoorwaarden vind je de exacte voorwaarden.

Wat is het eigen risico bij een Unigarant Bootverzekering?

Voor de WA-dekking, schade toegebracht aan derden, is er geen eigen risico. Dekking Basis Casco en Uitgebreid Casco hebben wel een eigen risico die afhangt van de waarde van je boot. Kijk voor meer informatie in de polisvoorwaarden.

Kan ik ook een jetski verzekeren?

Een jetski kun je verzekeren. Daarvoor heeft Unigarant de dekkingen Wettelijke Aansprakelijkheid en Basis Casco. Het is niet mogelijk om je jetski te verzekeren voor diefstal, Ongevallen Opvarenden en Rechtsbijstand.

Is de inboedel van mijn boot ook verzekerd?

Bij een Unigarant Bootverzekering met de dekking Basis Casco of Uitgebreid Casco is de inboedel van je boot verzekerd. Bekijk voor de plichten en vergoedingen de polisvoorwaarden.

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Je kiest eerst voor één van de drie basisdekkingen Wettelijke Aansprakelijkheid, Basis Casco of Uitgebreid Casco. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een aantal aanvullende dekkingen te nemen.
Deze dekkingen zijn:

 • Trailer of Volgboot: Met deze dekking is je trailer of volgboot meeverzekerd. De motor van je volgboot is in dit geval gratis meeverzekerd tot € 5.000,-.
 • Pechhulp: Als je stil ligt op het water word je geholpen door een team van ervaren monteurs. Zij helpen je weer veilig aan wal te komen. Denk er om dat schade in je eigen haven of ligplaats niet is verzekerd.
 • Rechtsbijstand: Voor conflicten over de te betalen schade of met een reparateur krijg je hulp van een jurist. Deze probeert tot een oplossing te komen.
 • Ongevallen Opvarenden: Met deze dekking ben je verzekerd als er iemand aan boord overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt € 10.000,- per persoon vergoedt. In het geval van blijvende invaliditeit wordt maximaal € 40.000,- per persoon per schadegebeurtenis vergoedt, maar nooit meer dan
  € 500.000,- voor alle verzekerden te samen.

 

 

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Bootverzekering