Camperverzekering

Om met je camper er op uit te gaan moet deze verzekerd zijn. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid, Gedeeltelijk Casco en Volledig Casco. De minimaal verplichte verzekering is de WA. Daarnaast is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor Inzittenden, Inventaris, Rechtsbijstand en Drie of Vijf jaar Aanschafwaardegarantie.

  • Kies voor 3 of 5 jaar aanschafwaardegarantie bij Volledig Casco
  • Tot wel 80% no-claimkorting!
  • 24 uur per dag hulp van ANWB Alarmcentrale

Meer informatie over de Unigarant Camperverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Wettelijke Aansprakelijkheid

De minimaal vereiste Unigarant Camperverzekering heeft de Wettelijke Aansprakelijkheid dekking. Dan ben je verzekerd voor schade die je met de camper veroorzaakt aan anderen. Dit geldt ook voor schade door een aanhanger die aan je camper gekoppeld is en als er een lading van je camper of aanhanger valt. Schade aan je eigen camper is niet verzekerd. Je mag wel gebruik maken van pechhulp in Nederland.

Gedeeltelijk Casco

Om naast de schade die je veroorzaakt aan anderen ook verzekerd te zijn voor schade aan je eigen camper, is er de Unigarant Gedeeltelijk Casco Camperverzekering. De schade aan je eigen camper moet bij deze dekking plotseling ontstaan zijn en is dus niet te verwachten. Om ook verzekerd te zijn voor schade aan je eigen camper door een aanrijding, botsing of door vandalisme is er de Unigarant Volledig Casco Camperverzekering. In de polis vind je exact waarvoor je allemaal verzekerd bent.

Volledig Casco

De Unigarant Volledig Casco Camperverzekering geeft je de meeste zekerheid als je met de camper de weggaat. Je bent met deze dekking verzekerd voor schade aan je camper door een botsing, aanrijding of door vandalisme. Verder gelden dezelfde dekkingen die bij Wettelijke Aansprakelijkheid en Gedeeltelijk Casco verzekerd zijn. Bij totaal verlies van de camper wordt de dagwaarde + 10% vergoed. Als de dagwaarde € 6000,- is, wordt dus € 6600,- vergoed. Bij de Unigarant Volledig Casco ben je verzekerd voor pechhulp, ook in het buitenland.

https://webverzekering.nl/wp-content/uploads/2019/06/mobile-home-2260094_1920-550x350.jpg

Aanvullende dekkingen Unigarant Camperzekering

Je kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen naast de drie basisdekkingen voor een Unigarant Camperverzekering. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen.

Zekerheid voor Inzittenden

Met de aanvullende ‘Zekerheid voor Inzittenden’ dekking voor bij je Unigarant Camperverzekering kun je de bestuurder en passagiers van de camper meeverzekeren bij schade. Onder deze dekking kun je ook jezelf en je thuiswonende gezinsleden verzekeren in het geval je meerijdt in een andere camper. Na een ongeval krijg je bij blijvende invaliditeit een maximale vergoeding van € 1.000.000,-. Dit is bedoeld voor zorgkosten, als je geen salaris krijgt omdat je niet kunt werken of voor aanpassingen aan je woning (bijvoorbeeld om het toegankelijk te maken voor een rolstoel). Als de bestuurder of een passagier overlijdt door een ongeval, dan wordt € 10.000,- vergoed.

Drie of Vijf Jaar Aanschafwaardegarantie

Een camper die gestolen wordt of total loss raakt, zorgt voor een flinke financiële tegenvaller. Gelukkig kun je het aankoopbedrag van je camper terugkrijgen als je bij je Unigarant Camperverzekering een ‘Aanschafwaardedekking’ afsluit. Met deze dekking kun je kiezen voor drie of vijf jaar aanschafwaardegarantie na aankoop van je camper. Als de termijn van deze dekking verlopen is, krijg je de dagwaarde uitgekeerd.
Rechtsbijstand

Heb je hulp nodig bij een conflict over schade met je reparateur? Dan is het handig om wat hulp te krijgen van een specialist. Met de aanvullende ‘Rechtsbijstand’ dekking krijg je, zowel in Nederland als in het buitenland, hulp van een jurist. De jurist probeert dan het probleem voor je op te lossen.

Inventaris

Zijn de spullen in je camper wel goed verzekerd? Bij de Unigarant Camperverzekering kun je eenvoudig de aanvullende ‘Inventaris’ dekking afsluiten. Alle spullen die niet door de fabrikant zijn meegeleverd zijn dan verzekerd. Dat kan bijvoorbeeld je televisie of servies zijn. Je betaalt een eigen risico van € 25,- bij iedere schade.

Is mijn camper ook verzekerd als ik deze dagelijks gebruik?

Voor een camper die je dagelijks gebruikt kun je niet de Unigarant Camperverzekering afsluiten. In dat geval heb je de Unigarant Autoverzekering nodig. Kijk voor de exacte dekking ook altijd even bij de polisvoorwaarden.

Maakt het uit hoeveel kilometers ik rijd met mijn camper?

Het aantal kilometers dat je rijdt maakt niet uit. Bij het aanvragen van je Unigarant Camperverzekering kun je het gemiddelde aantal kilometers die je per jaar rijdt doorgeven.

Voor welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Nadat je gekozen hebt voor een basisdekking voor je camper, zijn er ook een aantal aanvullende dekkingen. Je kunt kiezen voor:

  • Zekerheid voor Inzittenden: De bestuurder en passagiers zijn met deze dekking meeverzekerd. Als jij of een thuiswonend gezinslid bij iemand anders meerijdt in een camper valt dat ook onder deze dekking. Bij overlijden vergoedt Unigarant € 10.000,- en bij blijvende invaliditeit wordt er maximaal € 1.000.000,- uitgekeerd. Dat bedrag is afhankelijk van de zorgkosten of als je bijvoorbeeld geen salaris krijgt omdat je niet kunt werken.
  • Rechtsbijstand: Als er een conflict is ontstaan met de reparateur de schade, kun je met deze dekking hulp krijgen van een jurist. Deze probeert het probleem voor je op te lossen, zowel in Nederland als in het buitenland.
  • Inventaris: De spullen in je camper die niet zijn meegeleverd door de fabrikant, zoals bijvoorbeeld je tv of het servies, zijn met deze dekking verzekerd. Je hebt bij iedere schade een eigen risico van € 25,-.
  • Drie of Vijf jaar Aanschafwaardegarantie: Met deze dekking krijg je de aanschafwaarde van je camper terug als deze binnen drie of vijf jaar (afhankelijk van je keuze) na aankoop van de camper total loss of gestolen is. Daarna wordt de dagwaarde uitgekeerd.Bekijk de polisvoorwaarden voor de exacte dekkingen.
Heb ik eigen risico met een Unigarant Camperverzekering?

Bij iedere schade heb je een eigen risico van € 150,- als je geen gebruik maakt van de Unigarant Schadeservice. Er wordt dan een reparateur die bij ons aangesloten is naar je toegestuurd. Als je gebruik maakt van een andere hersteller is je eigen risico € 350,-.

 

Moet ik mijn camper beveiligen?

Of je de camper moet beveiligen hangt onder andere af van de nieuwwaarde en de ouderdom. Voor meer informatie kun je de polisvoorwaarden bekijken. Je kunt ook contact op nemen met een verzekeringsadviseur.

Is vervangend vervoer verzekerd?

Bij de Unigarant Volledig Casco Camperverzekering heb je recht op een vervangende camper voor maximaal 30 dagen. Je krijgt deze vervangende camper als je eigen camper niet binnen 48 uur voor je vakantie of tijdens je vakantie gerepareerd kan worden. Als dit voor je vakantie het geval is, dien je de vertrekdatum aan te tonen. Bekijk voor de exacte informatie de polisvoorwaarden.

Waar is mijn camperverzekering geldig?

De Unigarant Camperverzekering is geldig in Europa en enkele andere gebieden. Op de Groene Kaart die je ontvangt bij de verzekeringspolis staat precies aangegeven in welke landen je gedekt bent.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Camperverzekering