Bromfietsverzekering

Er zijn bij Unigarant vier basisdekkingen voor je Bromfietsverzekering en je bent verplicht om daar één van te kiezen. De meest standaard optie is de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Om naast de WA ook gedekt te zijn voor Diefstal en/of Aanrijding, is het mogelijk om deze opties te kiezen. Voor de meest complete dekking kies je ze allebei.

  • Keuze uit verschillende aanvullende dekkingen, zoals pechhulp
  • 10% korting met een track & trace systeem
  • Tot wel 75% no-claimkorting!
  • Volledig aankoopbedrag terug bij diefstal nieuwe bromfiets in het eerste jaar

Meer informatie over de Unigarant Bromfietsverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Wettelijke Aansprakelijkheid

De Bromfietsverzekering van Unigarant met de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid is de minimale verzekering die je kunt afsluiten. Dan ben je verzekerd voor schade die je met jouw bromfiets veroorzaakt aan anderen. Schade aan je eigen bromfiets is met deze verzekering niet gedekt.

Diefstal

De Bromfietsverzekering Diefstal van Unigarant zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor diefstal, verduistering of als daartoe een poging wordt gewaagd. Je bent daarnaast, net als bij de WA Bromfietsverzekering, verzekerd voor schade die je met je bromfiets veroorzaakt bij een ander.

Aanrijding

Om verzekerd te zijn voor schade aan je eigen bromfiets door een aanrijding, vandalisme, vallen en rondvliegende voorwerpen door storm en brand, is er de Bromfietsverzekering Aanrijding van Unigarant. Veroorzaak je met je bromfiets schade bij een ander? Ook daarvoor ben je gedekt met deze verzekering (WA dekking).

Diefstal en Aanrijding

De meest compleet mogelijke Bromfietsverzekering van Unigarant is de basisdekking Diefstal en Aanrijding. Die bestaat uit de basisdekkingen WA, Diefstal én Aanrijding.Aanvullende dekkingen Unigarant Bromfietsverzekering

Heb je voor je Unigarant Bromfietsverzekering één van de vier basisdekkingen gekozen ? Dan is het ook mogelijk om daarnaast verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen bij de Unigarant Bromfietsverzekering. 

Ongevallen Opzittenden

Raak je met je bromfiets bij een ongeval blijvend invalide of overlijd je? Dan krijg je een vergoeding als je de aanvullende ‘Ongevallen’ dekking hebt afgesloten. Na een ongeval wordt er maximaal € 3.000,- vergoed bij overlijden en maximaal € 30.000,- bij blijvende invaliditeit (bijvoorbeeld zorgkosten of als je geen salaris krijgt doordat je niet kunt werken).

Drie Jaar Aanschafwaardegarantie

Heb je net nieuwe bromfiets gekocht? Dan krijg je in het eerste jaar na aanschaf het volledige bedrag terug als je bromfiets gestolen wordt of total loss is geraakt. Dit noemen we de aanschafwaardegarantie. Die krijg je niet bij de basis dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Bij de andere drie basisdekkingen krijg je standaard één jaar en dit kun je met deze aanvullende dekking verlengen naar drie jaar.

Verhaalsrechtsbijstand

Is de andere partij aansprakelijk voor de aanrijding die je hebt gehad met je bromfiets? Met de aanvullende dekking ‘Verhaalsrechtsbijstand’ voor bij je Unigarant Bromfietsverzekering word je geholpen met het terugkrijgen van deze kosten. Dat wordt rechtstreeks door Unigarant met de andere partij geregeld.


Unigarant Pechhulp

Het is erg vervelend als je langs de weg staat met pech. Als je voor de aanvullende ‘Pechhulp’ dekking van Unigarant kiest, dan helpt de ANWB je snel weer op weg. Zij voeren een (nood)reparatie uit, waarbij je alleen voor eventuele onderdelen hoeft te betalen en niet voor de reparatie zelf. Je wordt samen met je bromfiets gratis naar een reparateur of naar huis gebracht als een reparatie onderweg niet mogelijk is.

Wat moet ik doen als mijn bromfiets is gestolen?

De dekking Diefstal zorgt ervoor dat je verzekerd bent als je bromfiets is gestolen. Zorg ervoor dat je de diefstal zo snel mogelijk meldt bij Unigarant. Dan wordt ook gelijk verteld hoe je de schade kunt verhalen. Je bent ook verplicht om aangifte te doen bij de politie en een (kopie) proces verbaal op te vragen.

Is mijn bromfiets ook verzekerd in het buitenland?

In alle landen van Europa en landen die aan de Middellandse Zee liggen, is je bromfiets verzekerd. De aanvullende Pechhulp dekking bij je Bromfietsverzekering van Unigarant is alleen geldig in Nederland.

Kan ik mijn brommobiel (45 km auto) ook verzekeren?

Ja, dat kan als je 24 jaar of ouder bent. Voor diefstal of schade geldt een eigen risico van € 300,- en bij het vervangen van een ruit is dat € 150,-. Klik op de button hieronder om je premie te berekenen.

Wat zijn schadevrije jaren en wat kan ik daarmee?

Als je een verzekering hebt voor een motorrijtuig, dan bouw je schadevrije jaren op voor ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekering. De schadevrije jaren kun je opvragen bij je verzekeraar of bij de landelijke database ROY-DATA. Die database kun je vinden op de van website van Stichting SEPS.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger de korting op de premie. De korting kan oplopen tot maximaal 75%.

Moeten alle bromfietsen een kenteken hebben?

Alle bromfietsen, scooters, snorfietsen en brommobielen (45 km auto's) zijn verplicht een kenteken te hebben. Voorheen invalidenwagens en scootmobielen hadden altijd een kenteken, maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een verzekeringssticker.

Wat voor soort slot heb ik nodig voor mijn bromfiets?

Om gedekt te zijn voor diefstal heb je een slot nodig dat goedgekeurd door ART. Deze heeft een beoordeling van 3 sterren nodig en kun je ook meeverzekeren.

Mag iemand anders op mijn bromfiets rijden?

Ben je als bestuurder ouder dan 25 jaar? Dan is de bromfiets niet verzekerd als jij deze aan iemand uitleent of laat gebruiken die jonger is dan 25 jaar. Ook wordt WA-schade volledig op jou verhaald. Wil je dat iemand die jonger is dan 25 jaar (bijvoorbeeld je kind) ook verzekerd is als deze (af ten toe) op de bromfiets rijdt? Geef in dat geval bij Gegevens hoofdbestuurder in de aanvraagmodule de gegevens op van de persoon die jonger is dan 25 jaar. Je betaalt dan de juiste premie en de bromfiets is altijd verzekerd, ook als de hoofdbestuurder nog geen 25 jaar is. Uiteraard dient de bestuurder van de bromfiets een geldig rijbewijs te hebben.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen Bromfietsverzekering