High Speed E-bikeverzekering

Voor een goed verzekerde high speed e-bike (speed pedelec) kies je voor één van de vier basisdekkingen bij de Unigarant High Speed E-bikeverzekering. Dit is wettelijk verplicht. Bij Unigarant wordt een high speed e-bike verzekerd op de Bromfietsverzekering. De meest standaard optie is de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid. Om naast de WA ook gedekt te zijn voor Diefstal en/of Aanrijding, is het mogelijk om deze opties te kiezen. Voor de meest complete dekking kies je ze allebei.

  • Keuze uit uitgebreide dekkingen voor diefstal en aanrijding
  • Bij diefstal in de eerste drie jaar krijg je het volledige bedrag vergoed
  • TKies uit verschillende aanvullende dekkingen, waaronder pechhulp

Meer informatie over de Unigarant High Speed E-bikeverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Wettelijke Aansprakelijkheid

De dekking Wettelijke Aansprakelijkheid is de minimale verzekering die je kunt afsluiten voor de High Speed E-bikeverzekering van Unigarant. Dan ben je verzekerd voor schade die je met jouw high speed e-bike veroorzaakt aan anderen. Schade aan je eigen high speed e-bike is met deze verzekering niet gedekt.

Diefstal

De High Speed E-bikeverzekering Diefstal van Unigarant zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor diefstal, verduistering of als daartoe een poging wordt gewaagd. Je bent daarnaast, net als bij de WA High Speed E-bikeverzekering, verzekerd voor schade die je met jouw high speed e-bike veroorzaakt bij een ander.

Aanrijding

Om verzekerd te zijn voor schade aan je eigen high speed e-bike door een aanrijding, vandalisme, vallen en rondvliegende voorwerpen door storm en brand, is er de High Speed E-bikeverzekering Aanrijding van Unigarant. Veroorzaak je met je high speed e-bike schade bij een ander? Ook daarvoor ben je gedekt met deze verzekering (WA dekking).

Diefstal en Aanrijding

De meest compleet mogelijke High Speed E-bikeverzekering van Unigarant is de basisdekking Diefstal en Aanrijding. Die bestaat uit de basisdekkingen WA, Diefstal én Aanrijding.Aanvullende dekkingen Unigarant High Speed E-bikeverzekering

Heb je voor je Unigarant High Speed E-bikeverzekering één van de vier basisdekkingen gekozen? Dan is het ook mogelijk om daarnaast verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Hieronder een overzicht van de aanvullende dekkingen bij de Unigarant High Speed E-bikeverzekering.

Verhaalsrechtsbijstand

Heb je een aanrijding gehad met je high speed e-bike waarvoor de andere partij aansprakelijk is? Met de aanvullende dekking ‘Verhaalsrechtsbijstand’ voor bij je Unigarant High Speed E-bikeverzekering, word je geholpen met het terugkrijgen van deze kosten. Unigarant regelt dat rechtstreeks met de andere partij.

Unigarant Pechhulp

Met pech langs de weg staan is erg vervelend. Als je voor de aanvullende ‘Pechhulp’ dekking van Unigarant kiest, dan helpt de ANWB je snel weer op weg. Zij voeren een (nood)reparatie uit, waarbij je alleen voor eventuele onderdelen hoeft te betalen en niet voor de reparatie zelf. Je wordt, samen met je high speed e-bike, gratis naar een reparateur of naar huis gebracht als een reparatie onderweg niet mogelijk is.

Wat moet ik doen als mijn high speed e-bike gestolen?

Heb je de dekking Diefstal voor  je high speed e-bike? Zorg er dan voor dat je de diefstal zo snel mogelijk meldt bij Unigarant. Dan wordt ook gelijk verteld hoe je de schade kunt verhalen. Je bent ook verplicht om aangifte te doen bij de politie en een (kopie) proces verbaal op te vragen.

Is mijn high speed e-bike ook verzekerd in het buitenland?

Je high speed e-bike is verzekerd in alle landen van Europa en landen die aan de Middellandse Zee liggen. De aanvullende Pechhulp dekking bij je High Speed E-bikeverzekering van Unigarant is alleen geldig in Nederland.

Moeten alle high speed e-bikes een kenteken hebben?

Alle high speed e-bikes, bromfietsen, scooters, snorfietsen en brommobielen (45 km auto's) zijn verplicht een kenteken te hebben. Voorheen invalidenwagens en scootmobielen hadden altijd een kenteken, maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een verzekeringssticker.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen High Speed E-bikeverzekering