E-bikeverzekering voor 3 of 5 jaar

Je elektrische fiets kun je verzekeren tegen diefstal of beschadiging met een E-bikeverzekering van Unigarant. Kies voor de basisdekking diefstal en/of beschadiging. Kies je voor beide dekkingen, dan is je elektrische fiets in de basis het meest uitgebreid verzekerd. Sluit de Unigarant E-bikverzekering voor 3 of 5 jaar eenvoudig af. De premie voor de gehele duur van de verzekering betaal je in één keer en niet maandelijks.

Kies je liever voor een verzekering voor onbepaalde tijd? Kijk dan bij de:

  • Geen eigen risico bij diefstal
  • Nieuwwaarde vergoed bij diefstal binnen drie jaar

Meer informatie over de Unigarant E-Bikeverzekering
Lees de verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Diefstal

Met een Elektrische Fietsverzekering van Unigarant met de dekking diefstal word je fiets vergoed als deze gestolen is. In de eerste drie jaar na aanschaf wordt het volledige bedrag dat je betaald hebt voor je e-bike, vergoed door Unigarant. Je moet wel aantoonbaar een slot hebben gebruikt (beide sleutels) die goedgekeurd is door ART (2 sterren). Met deze verzekering ben je niet gedekt voor schade aan je e-bike.

Beschadiging

Als je kiest voor de dekking Beschadiging ben je voor bijna alle schade aan je fiets verzekerd. Diefstal is niet verzekerd. Met deze Elektrische Fietsverzekering van Unigarant wordt de schade die je oploopt door een val of aanrijding aan je e-bike of accu vergoed. Ook als je elektrische fiets in de eerste drie jaar volledig kapot is door vandalisme of een aanrijding, wordt de aanschafwaarde vergoed.

Aanvullende dekkingen Unigarant E-bikeverzekering

Naast de basisdekkingen kun je bij de Unigarant E-bikeverzekering verschillende aanvullende dekkingen afsluiten. Kies uit de dekkingen 'Ongevallen', 'Verhaalsrechtsbijstand' en 'Unigarant Pechhulp'.    

Verhaalsrechtsbijstand

Veroorzaakt iemand anders schade aan je e-bike tijdens het fietsen? Dan zorgt Unigarant ervoor dat de schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. Hiervoor kun je bij je E-bikeverzekering kiezen voor de aanvullende ‘Verhaalsrechtsbijstand’ dekking. Mogelijk is dit ook al verzekerd op je gewone rechtsbijstandverzekering.

Ongevallen

Je moet er niet aan denken, maar je kunt door een ongeval met je e-bike blijvend invalide raken of zelfs overlijden.
Als je de aanvullende dekking ‘Ongevallen’ hebt, krijgen je nabestaanden na overlijden door een ongeval met de fiets € 5.000,- vergoed. Bij blijvende invaliditeit na een ongeval krijg jijzelf een vergoeding tot maximaal € 10.000,-.

Unigarant Pechhulp

Je e-bike is stuk en je kunt niet meer verder. Dat is balen! Met de Unigarant Pechhulp is het probleem snel weer opgelost. Er wordt een (nood)reparatie uitgevoerd, waarna je snel weer verder kunt. Als er geen reparatie onderweg mogelijk is, word je samen met je elektrische fiets naar huis of naar een tweewielerspecialist gebracht.

Is de accu op mijn fiets ook verzekerd?

Als je de dekking 'Beschadiging' hebt, wordt de aanschafwaarde van je accu vergoed als deze beschadigd is. Heb je de 'Diefstal' dekking, dan krijg je de aanschafwaarde van je accu vergoed als deze gestolen is. Je krijgt dan een zelfde soort en kwaliteit accu met aftrek van een afschrijving. Die afschrijving wordt vanaf de ingangsdatum van de verzekering berekend en is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. Kijk voor de exacte dekking altijd even naar de polisvoorwaarden.

Waar ben ik voor verzekerd als mijn e-bike gestolen wordt?

Als je voor E-bike verzekering met dekking Diefstal hebt gekozen, wordt de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets vergoed als dit binnen de eerste drie jaar na aanschaf plaats vindt. Je krijgt dan een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type. Kijk voor de exacte dekking altijd even naar de polisvoorwaarden.

Waar moet ik aan voldoen voor de diefstaldekking op mijn E-bikeverzekering?

Zorg er voor dat je een ART gekeurd slot hebt met tenminste een beoordeling van 2 sterren. Zet altijd je fiets goed op slot en raak je originele sleutels (ook de reservesleutels) niet kwijt. Het is noodzakelijk om alle sleutels te leveren aan Unigarant als je de diefstal wilt claimen op je E-bikeverzekering. Kijk voor de exacte dekking altijd even naar de polisvoorwaarden.

Kan ik de verzekering ook overnemen als ik een elektrische fiets tweedehands aanschaf?

Een Unigarant E-bikeverzekering kun je niet overnemen. Je hebt een nieuwe verzekering nodig. Bereken hier eenvoudig de premie.

Wat doe ik als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Als je de sleutels van je fiets kwijt bent wil je wel verzekeringsdekking behouden. Neem daarom direct contact op met Unigarant en zij zullen je vertellen wat je verder moet doen.

Kan ik accessoires meeverzekeren?

Als je een bagagetas of andere attributen hebt aangeschaft voor je elektrische fiets, dan kun je die eenvoudig meeverzekeren met de E-bikeverzekering van Unigarant. De waarde van je accessoires tel je op bij het bedrag van je e-bike en voor de totale waarde sluit je dan een verzekering af.

Heb ik bij een E-bikeverzekering ook een eigen risico?

In sommige gevallen moet je eigen risico betalen. Dat hangt af van het soort schade dat je hebt. Bij schade en diefstal van accessoires en onderdelen is het eigen risico € 25,-. Kijk voor de exacte dekking altijd even naar de polisvoorwaarden.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Aanvragen E-bikeverzekering