Check kortlopende of doorlopende reisverzekering

Check doorlopende of kortlopende Reisverzekering?

Ben ik verzekerd als ik gevaarlijke sporten doe tijdens mijn vakantie?

In sommige gevallen ben je standaard gedekt door de Reisverzekering van Unigarant, maar over het algemeen is het aan te raden om ook de dekking Wintersport en Bijzonder sporten af te sluiten. In een handig overzicht is precies te zien waar je wel en niet voor verzekerd bent en of je de extra dekking nodig hebt of niet.

Als mijn kind alleen op vakantie gaat, is hij of zij dan verzekerd op mijn verzekering?

Ja, maar er zijn wel voorwaarden. Wanneer is je kind verzekerd?
Alleen als je kind is meeverzekerd, thuis woont of als je kind jonger is dan 27 en studeert, maar niet meer thuis woont.

In welke landen ben ik verzekerd met een reisverzekering?

Als je kiest voor een reisverzekering met de Basis variant, ben je automatisch gedekt in Europa. Om te kunnen kiezen tussen Europa of Wereld heeft Unigarant de variant Uitgebreid.

Europa:
Nederland valt onder deze dekking indien je met een rekening of boekingsbewijs kunt aantonen dat je minimaal 1 nacht in een hotel, op een camping, vakantiepark of ander vakantieverblijf hebt verbleven.
In de overige Europese landen, IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus en niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee.

Wereld:
De Europa dekking en de rest van de wereld vallen onder dit dekkingsgebied.

Wat zijn 'onvoorziene uitgaven'?
Bij de Unigarant Reisverzekering zijn onvoorziene uitgaven extra kosten die zijn gemaakt als gevolg van een verzekerde schadegebeurtenis.

Waarom zou ik een reisverzekering afsluiten?

Als er iets met jou of een meeverzekerde gebeurt, is het handig om een Reisverzekering van Unigarant te hebben. Waarom? Omdat bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland soms duurder uitvallen dan in Nederland. Dan kun je niet alle kosten claimen bij je zorgverzekeraar en valt het vaak wel onder de aanvullende medische dekking van een reisverzekering. Gestolen of vermiste bagage en een aantal andere zaken kun je daarnaast meeverzekeren bij een Reisverzekering van Unigarant. In de polisvoorwaarden vind je precies de omvang van de dekkingen en de voorwaarden van de reisverzekering.

Claim ik mijn medische kosten bij mijn zorgverzekeraar of reisverzekering?

Het kan allebei. Maak je je liever niet druk maakt om de administratieve afhandeling, dan raden wij je aan om medische kosten bij je zorgverzekeraar te claimen. Eventuele extra kosten worden verrekend door de zorgverzekeraar met Unigarant als je hiervoor verzekerd bent.

In het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen is een samenwerking tussen beide partijen geregeld.

Is de dekking Reisrechtsbijstand op je reisverzekering nodig als je al een Rechtsbijstandverzekering hebt?

Reisrechtsbijstand op je reisverzekering is overbodig als je al een
rechtsbijstandverzekering hebt. Dit geldt ook voor een ongevallenverzekering.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op deze site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.